Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?

Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?

Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?

Email Hosting Nedir?

Alan Adınızda Nasıl ve Neden Email oluşturmalısınız?

Email Hosting, bir barındırma sağlayıcısında kullanıcıları adına email sunucularını kiraladığı bir hizmettir. Birçok hosting şirketleri için ücretsiz sürümler bulunsa da, birçok işletme profesyonel email hizmetlerinin esnekliğinden ve gücünden yararlanmaktadır.

Email’i nasıl kullanırsınız? Birçok email kullanıcıları için ücretli hosting tamamen gereksizdir, peki, email hesabınızda kayıtlı senet, fatura, müşteri iletişimi ya da diğer hassas bilgi parçaları gibi önemli belgeleriniz varsa? Ayrıyeten, info@your.business.com gibi kendi alan adınız üzerine your.business@gmail.com gibi biçimsiz duran ve profesyonel olmayan genel bir email’e sahip olarak aboneleri, müşterileri vb. kaybetmeyi göze alabilir misiniz?

Email’inizde kendi alan adınıza sahip olmanın profesyonelliğine ek olarak, verilerinizi Google veya Yahoo gibi ücretsiz bir email hizmetinin ellerine bırakmak yerine, email hosting’e yükseltmeyi düşünmeniz tavsiye edilir. İşletmeler, ters giden bir şey olursa yardım edecek biri olması adına bu hizmet için ücret öderler.

İşletmeniz için büyük hasarlara yol açabilen pek çok email ile bağlantılı senaryolar bulunmaktadır: birisi şifrenizi çalar, emailinizi hekler ya da basitçe şifrenizi unutursunuz. Emaile ve bağlantılı dosyalara erişimi hızlı bir şekilde kurtarabileceksiniz. Neden mi? Çünkü Premium hizmet için ücret ödüyorsunuz.

Sürekli olarak kendinize email sağlamak ve desteklemek ya da kurum içi hizmetlere güvenmek, giderlerinize eklemekle kalmayacak, virüs enfeksiyonu kapma olasılığını da artıracaktır. Bu tür sorunlar birkaç saatten başlayıp günlerce çalışmamasına neden olabilir, bu nedenle daha fazla işletme modern email hosting planlarını tercih etmektedir.

Ücretli email hosting bir problem çıkması durumunda sadece avantajlı olmakla kalmaz, daha güvenilir ve etkili hizmet almanın da kolay bir yoludur. Planlar bir sağlayıcıdan diğerine değişir; ancak, Microsoft Office Online’ a benzer paketli uygulamalar gibi ek özelliklere güvenebilirsiniz.

Tüm işletme uzmanları ve kurumları kendi emailine sahip olmaları gerekmesine rağmen, çoğu insan email hosting hakkında emin değiller, website hosting ile terim karmaşası yaşıyorlar. Aradaki farkı anlasalar bile, profesyonel emaillerin onlar için ne kadar yararlı olabileceği konusunda net fikre sahip değiller.

Email hosting temelleri karmaşık değildir. Bu kapsamlı rehber işletmenize fayda sağlayabilecek bir hizmeti açıklama ile ilgili esnek çalışma yapar.

Domain, Email Hosting ve Web Hosting Arasındaki Farklar

Alan adı (domain), web hosting ve email hosting alanlarında çok fazla karışıklık yaşandığı için bu üç konuyu inceleyeceğiz.

Alan adı Hosting ve Kaydı

Alan adı sunucuları alan adı isimlerini depolar ve kayıtlarında kolaylık sağlar. İlk önce, bir alan adı kayıt memuru ile yourdomain.com gibi bir alan adına kaydoluyorsunuz ve bir sokak adresi gibi URL insanları sizin websitenizin konumuna yönlendiriyor. Bir üçüncü şahıs sağlayıcısı aracılığıyla kaydolunan bir alan adı kullanıyorsanız, o şirket sizin alan adı sunucunuzdur. Örneğin, barındırmanız için NesilDC kullanabilirsiniz, ancak başka bir yere kaydolunan bir alan adına sahipsinizdir.

Web Hosting

Web Hosting, web sitesi dosyalarınızın internette barınması için gereken sunucu alanı, bellek ve bant genişliği gibi bilgisayar kaynaklarını sağlayan bir hizmettir. Kullanıcılar, web sunucuları üzerinde websitesi içeriğini oluşturup depolayabilirler, böylece bir web tarayıcısı ile online görüntülenebilir.

Bir websitesini tüm içerikleri dahil olmak üzere bir depo olarak hayal ediyorsanız, website sunucusu depo’nun ürünlerini görüntülemek için- bu durumda, metin, görüntü, video ve sitenin içeriğini oluşturan diğer her şey- basitçe fiziksel alan sağlamaktadır.

Email Hosting

Email Hosting, email mesajlarınızın ve bağlantılı dosyalarınızın tamamının bir sunucu üzerinde depolandığı bir hizmettir. Websitenizin alan adı adresine bir email aldığınızda, email internet üzerinden yönlendirilir ve alıcı sunucuda saklanır. Bu noktada, sunucu yöneticileri, herhangi bir spam filtrelerini, yedek taleplerini ve göndericinin bir kara listede olup olmadığını göz önünde bulundurarak hangi eyleme geçeceğini belirler.

E-mail hosting kullanmanın avantajları;

     E-posta hosting şirketleri, özel bir platform ve yüksek teknolojili e-posta çözümü için pek çok avantaj sunar.

      Premium hizmetler: E-posta hosting ile özel yapılandırmalar için seçenekleriniz mevcuttur. E-posta hosting ile işbirliği araçları ve senkronizasyon hizmetlerine sahip olacaksınız.

      Güvenilir: E-posta hosting uptime garantisiyle satın alırsınız. E-posta hosting herhangi bir nedenden dolayı kapanırsa bile, paranızı geri alabilirsiniz.

      Yerleşik koruma: E-posta web hosting firması, sizi spam ve virüslere karşı koruma garantisi vermekle yükümlüdür.

      Destek: E-posta web hosting firması, 24 / 7 teknik destek sunmak için hizmetinizde olacaktır.

      Kolay Ulaşım: Bilgisayar, masaüstü yazılımı ya da mobil cihaz kullanarak, kolay ve hızlı bir şekilde, web tabanlı kontrol paneli vasıtasıyla, e-postanıza erişmek mümkün olacaktır.

      Kontrol paneli: Kontrol paneli sayesinde, e-posta hesaplarınızı görmek, kapasitesini artırma, hesap açma, hesap kapama gibi işlemleri yapmanız ve hesabınızdaki her e-posta adresini denetlemeniz için web tabanlı kontrol paneli işinizi çok kolaylaştıracaktır.

      Şifreleme: Şifreli e-posta gönderimi yaparak, iletinizi istenmeyen kişilerin tarafından okunmasını engelleyebilirsiniz.

      Otomatik yedekler: E-posta hesapları için günlük yedek alma imkanınız olacaktır.

      Daha az kısıtlayıcı: Geleneksel ISP e-posta hesaplarında, genellikle saat veya göndereceğiniz içeriğin boyutunda veya belli sayıda e-posta gönderimi gibi kısıtlamalar olacaktır. Eğer e-posta hosting sahibiyseniz bu sınırlamaları belirleyebilir, ihtiyaçlarınıza göre satın alma yapabilirsiniz.

Profesyonel e-mail adresinin ücretsiz e-mail adreslerine göre avantajları nelerdir?

Profesyonel e-mail servisleri ile işinizi profesyonel ve kurumsal olarak temsil edecek bir e-posta adresine sahip olurken, birçok ek özellikten ücretsiz olarak faydalanırsınız. Üstelik ücretsiz olarak edineceğiniz bir e-posta hesabından çok daha yüksek kapasitede depolama alanı elde edersiniz.

 

 

 

Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
Dedicated Sunucu Nedir ve...
  • 2019-02-21
  • 1
  • 1931
Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
WordPress nedir? Avantajl...
  • 2019-12-05
  • 1
  • 2827
Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
Wordpress CPU Kullanımı
  • 2019-12-06
  • 1
  • 904
Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
DDOS Nedir ? Korumalı Hos...
  • 2019-03-26
  • 1
  • 1416
Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
Email Hosting Nedir? Avan...
  • 2019-03-05
  • 1
  • 1191
Email Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?
NGINX WAF Nedir?
  • 2019-03-26
  • 1
  • 1342