WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları

WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları

WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları

WordPress nedir?

WordPress, kendi web sitenizi, bloğunuzu ve hatta uygulamanızı oluşturmak için kullanabileceğiniz, açık kaynak kodlu, Php dilinde yazılmış bir sistemdir. 2003 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana, WordPress oldukça esnek bir “içerik yönetim sistemi” ya da CMS’ ye dönüşmüştür. Ve bugün, muhtemelen duyduğunuz en popüler web sitelerinin bir kısmını kapsayan – tüm ağın %27’ sinden daha fazlasını çalıştırmaktadır.

İlk çıktığı zamanlarda sadece blog amaçlı kullanılsa da günümüzde wordpress sistemi ile e-ticaret siteleri, kurumsal siteler, haber siteleri, video siteleri, forum siteleri vs. yapılabilmektedir. Ülkemizde ve dünyada birçok kurumsal web sitesi dahil büyük siteler açık kaynak kodlu wordpress sistemini kullanmaktadırlar.

Fakat popüler olmasına rağmen doldurulması gereken bazı boşluklar da hala bulunmakta. Bu nedenle, bu makalede WordPress’ in avantaj ve dezavantajlarını tartışacağız.

Avantajları :

  1. Açık kaynak: WordPress açık bir kaynak platformudur ki, bu da geliştiricilerin baştan başlamak veya düzeltmek zorunda kalmadan halihazırda kullanılan ve yazılmış olan kodu kullanabilecekleri anlamına gelmektedir. Büyük bir geliştirici topluluğuna sahip olduğu için, böylece, geliştiriciler yeni bir şey uygulama ve yazma maliyetinden ve zamandan tasarruf ederek birbirleriyle kodları paylaşırlar.
  2. Kullanılabilirlik ve basitlik: Diğer taslaklar (çerçeve) veya CMS ile teknik jargon ve bilgisi hakkında temel bir anlayışa sahip olmanız gerekir, ancak WordPress kullanıcıları söz konusu olduğunda, teknik altyapıya sahip olmadan kullanmak da oldukça kolaydır. Tıkla ve kullan özelliğine sahip olduğu için HTML PHP, CSS gibi programlama dillerini iyi bilmeniz gerekmez. WordPress’ i kurmak, güncellemek ve kullanmak kolaydır.
  3. Kolay kullanım: Zaman içinde her şey değişir veya sadece yeni teknoloji ve kılavuzlara uyum sağlamak için, bir sayfa çıkarma/ekleme, arka plan resim ve temaları değiştirmede küçük değişiklikler yapmanız gerekir. Peki, şimdi ne olacak? Projenizi ya dışarıdan temin edecek, ya da düzenleme için tasarımcı veya geliştiricileri ücretli tutacaksınız, fakat WordPress ile tek bir satır kod yazmadan siteye değişiklikler yapabileceğiniz için teknik yardım ihtiyacı olmadan kimseyi tutmak zorunda kalmazsınız. Kurulumu için yüksek düzeyli geliştirici/tasarımcıya ihtiyacınız olmadığından paradan ve zamandan tasarruf edersiniz.
  4. Eklentiler: WordPress’in diğer büyük avantajı. Hemen hemen her işlevsellik için 45,000’ den fazla eklentiye sahip. Eğer sitenizi yönetmek istiyorsanız, belirli bir eklentiye sahip olup SEO’ nuzu büyütmek istersiniz. Yeniden, herhangi bir fonksiyonellik için tek bir satır kod yazmak zorunda değilsiniz, sadece ilgili eklentiyi kurun ve sitenizde bu fonksiyonelliğe sahip olun.
  5. Hızlı gelişim: WordPress’ in en büyük avantajı bir web sitesi oluşturabilip kullanmaya başlamanızdaki hızdır. API’ lerin yardımıyla tam bir arayüz, uygulama ve site oluşturabilirsiniz. Bir site geliştirme süreci oldukça basittir ki, özellikle sürükle ve bırak fonksiyonu web sitelerin gelişmesini daha da hızlandırmaktadır.

Dezavantajları :

  1. Açık kaynak: WordPress ünlü, çünkü açık bir kaynaktır ve bu da çöküşü için aynı sebebi oluşturmaktadır. Yaygın bir şekilde kullanıldığı için bilgisayar korsanlarının her zaman hedefindedir. Kullanıyor olduğunuz kod başka biri tarafından yazılmış olduğu için siber saldırılara karşı savunmasızdır, bu nedenle sitenin işlevselliğini aksatmak için bazı kötü amaçlı kodlar veya virüsler içerebilir.
  2. Sitenin hızı: WordPress siteleri, fonksiyonelliği site içerisinde bir araya getirmek için pek çok jenerik kod ve eklentilere sahiptir, bundan dolayı yükleme süresini azaltarak sitenin yavaş yanıt vermesine neden olabilir. Kullanıcılar sitenin iyi yanıt vermediğini ve zaman aldığını keşfederlerse, diğer alternatiflere yönelmeyi düşüneceklerdir. Bunun gibi olası sorunlardan kaçınmak için yüksek performanslı hosting (barındırma) kullanmayı düşünmek her zaman iyidir.
  3. Eklenti fazlası: Eklentiler sitenin işlevselliğini geliştirmek için bulunurlar ancak, tam aksine de çalışabilirler. Çok sayıda eklenti kullanmak, sitenin performansını, yanıt süresini yavaşlatarak veya azaltarak sert bir şekilde etkiler. Eklentileri kullanmaktan kaçınmaya çalışın ve her bir güncelleme ile artık ihtiyaç duyulmayan ya da çalışmayanları kaldırın.
  4. Sık güncellemeler: Sitenizi sıklıkla güncellemek, işlevselliğini aksatabilir. Güncellemeler sitelerin gittikçe verimini artırır. Her bir güncellemenin ardından sitenin bazı işlevselliği çalışmayı keser, örneğin eklentiler çalışmayabilir ve sizin eski olanları yeni olanlar ile değiştirmeniz gerekir. Ayrıca, siteyi güncellemeden önce sitenizin bir yedeğini aldığınızdan emin olun, böylece güncelleme başarılı olmadığında bir önceki sürüme kolayca geri yükleyebilirsiniz.
  5. Veri tabanı arka planı olarak MySQL: WordPress MySQL’ u, daha az güvenilir olan bir veritabanı arka planı olarak kullanmaktadır, dolayısıyla, siber saldırılara karşı hassastır ve kolayca saldırıya uğrayabilir. 3.9 sürümüne dek, özel ve önemli veriler MySQL sürücüsünde depolandı fakat şimdi MySQLi kullanmaktadır.

 

Sonuç:

WordPress’ in hem avantajları hem de dezavantajları olmasına rağmen hala kullanmaya elverişli ve avantajları dezavantajlarından üstündür. WordPress ile, çeşitli taslakları bir araya getirmek ve işletmenin büyümesini arttırmak ve arzu edilen hedefi başarmak tamamen mümkündür.

 

 

WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
Dedicated Sunucu Nedir ve...
  • 2019-02-21
  • 1
  • 1904
WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
WordPress nedir? Avantajl...
  • 2019-12-05
  • 1
  • 2789
WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
Wordpress CPU Kullanımı
  • 2019-12-06
  • 1
  • 874
WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
DDOS Nedir ? Korumalı Hos...
  • 2019-03-26
  • 1
  • 1386
WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
Email Hosting Nedir? Avan...
  • 2019-03-05
  • 1
  • 1164
WordPress nedir? Avantajları ve Dezavantajları
NGINX WAF Nedir?
  • 2019-03-26
  • 1
  • 1311